Flamblocker® MAR2 vloeistof

Klasse A: Speciaal voor bosbranden brandbestrijdingsmiddel en milieu vriendelijk

Mar 2 is water additief brandbestrijdingsmiddel en milieu vriendelijk, speciaal ontworpen voor structurele bosbranden en andere klasse A-branden. Indien toegevoegd met water in de juiste hoeveelheden: koelt, vermindert brand en dampen en biedt isolerende eigenschappen voor brandstoffen die worden blootgesteld aan stralingswarmte of directe vlammeninslag.

Mar 2 water additief vermindert de oppervlaktespanning van het water en verhoogt de penetratie- en verspreidingsmogelijkheden, biedt verbeterde koeling, emulgering en schuimvorming. Dit zorgt voor een snellere penetratie en betere vuurcontrole bij het blussen van brandbare klasse A-branden. Mar2 koelt 21 keer sneller dan water en werkt om warmte en de brandstofbronnen uit de brandvierhoek te verwijderen.

 

Mar 2, een brandbestrijdingsmiddel speciaal ontwikkeld voor bosbranden, werkt ook als additief met een 6% menging met water voor gebruik met bestaande apparatuur zoals: brandblussers, zuigzakken, waterkanonnen, water- geweren, brandbestrijdingsvliegtuigen, helikopters en vrachtwagens, brandbestrijdingsvoertuigen op afstand en andere uitrustingen onder lage en hoge druk.
Mar 2 blust branden snel, elimineert rook en blijft op de blusoppervlakken achter als een coating die herontbranding voorkomt
Mar 2 kan worden gemengd met andere brandbestrijdingsmiddelen of schuimconcentraten.

 

Technische Data:

Brandklasse A
Bedrijfs temperatuur -15 °C to 65 °C
Opslag temperatuur -15 °C to 65 °C
Verpakking 20 l jerrycans, 1.000 l IBC containers
Uiterlijk kenmerk Helder rode vloeistof
Vriespunt -15 °C, zonder kwaliteitsverlies
pH: 8,2 (geconcentreerd)
Soortelijk gewicht 1.2 op 20 °C
Bezinksel Geen
Garantie 5 jaar