Flamblocker® MAR1 vloeistof

Klasse A,B,C,D,E en F brandbestrijdingsmiddel en milieu vriendelijk

Mar 1 is een water additief brandbestrijdingsmiddel en milieu vriendelijk, speciaal ontworpen voor A,B,C,D,E en F brandklassen, voornamelijk voor professioneel gebruik.

Wanneer het in de juiste hoeveelheden aan water wordt toegevoegd, onderdrukt het wateradditief Mar1 brand en dampen, en biedt het isolerende eigenschappen voor brandstoffen die worden blootgesteld aan stralingswarmte of directe vlammeninslag.

Mar 1 wateradditief vermindert de oppervlakte spanning van het water en verhoogt de penetratie- en verspreidingsmogelijkheden, biedt verbeterde koeling, emulgering en schuimvorming.


Dit zorgt voor een snellere penetratie en betere vuurcontrole bij het aanvallen van brandbare klasse A-, B-, C-, D-, E en F-branden. Mar1 koelt 21 keer sneller dan water en werkt om warmte en de brandstofbronnen uit de brandvierhoek te verwijderen.

Mar 1 is speciaal ontworpen om te worden toegepast op branden van klasse A zoals hout, papier, kolen, rubber; branden van klasse B zoals koolwaterstoffen, aardolie - ruwe olie, benzine; branden van klasse C zoals gas, vloeibare aardgas - butaan en propaan, medische of industriële gassen, klasse D- metalen en Lithium Ion -klasse F branden omvatten kookoliën op hoge temperatuur die worden gebruikt in grote industriële horecakeukens en restaurants.

Gebruikelijke blusmiddelen van klasse F zijn niet effectief voor bakoliebrand, omdat ze niet voldoende afkoelen of zelfs een terugslag kunnen veroorzaken en de operator in gevaar kunnen brengen. Mar1 water additief brandbestrijdingsmiddel bevat speciaal samengestelde ecologische chemicaliën die, wanneer aangebracht op de brandende vloeistof, de olie koelen en emulgeren, de vlam doven, het oppervlak afdichten en herontbranding voorkomen!

Mar 1 werkt het beste in stabiele brandbestrijdingssystemen (sprinklers), maar kan ook worden gebruikt als uiterst efficiënte inhoud voor traditionele brandblussers in gebouwen (3 kg, 6 kg en 9 kg) met het geavanceerde draagbare nozzle van Flamark !

Mar 1 blust brand snel, elimineert rook en blijft op de blusoppervlakken achter als een coating die herontbranding voorkomt.

Mar1 kan worden gemengd met andere brandbestrijdingsmiddelen of schuimconcentraten.

Technische data:

Brandklassen A, B, C, D, E, F
Bedrijfs temperatuur -15 °C tot 65 °C
Opslag temperatuur -15 °C tot 65 °C
Verpakking 20 l jerrycans, 1.000 l IBC containers
Uiterlijk kenmerk Heldere lichtgele vloeistof
Vriespunt - 15 °C, zonder kwaliteitsverlies
pH: 5,6 (geconcentreerd)
Soortelijk gewicht 1.2 op 20 °C
Bezinksel Geen
Garantie 5 Jaar

mAR1